Олександр Скічко: Ситуація на Черкащині контрольована

24 лютого 2022

Ситуація в Черкаській області контрольована, наголосив під час брифінгу в Суспільному голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

За словами Олександра Скічка, найгостріше питання – по Уманщині (село Розсішки) і по Дубіївці Черкаського району, де розміщені військові частини. Там відбулися вибухи. В Умані є один загиблий цивільний, який як раз їхав на велосипеді, коли його було вбито вибухом. Станом на 14 год. в області – 23 поранених, усі вони з Розсішок, де сталася пожежа. У Дубіївці авіаудар не викликав запалення складів.

«Резервістів запрошуємо у військкомати. Процедура спрощена, необхідно мати лише паспорт. Усіх небайдужих просимо долучатися. Загрози по місту Черкаси явної немає, але ситуація змінюється щохвилини, – додав Олександр Скічко. – Якщо будуть, не дай Боже, ще авіаудари, то буде задіяно сирену, яка повідомить про повітряну тривогу».

Олександр Скічко закликав черкащан зберігати спокій, не панікувати.

Наразі ситуація в Черкасах контрольована, всі служби, які забезпечують життєдіяльність у місті, продовжують виконувати свою роботу. Жодних відключень води, перебоїв із теплом чи громадським транспортом немає.

Черкаські тролейбуси перевозитимуть пасажирів безкоштовно. Таке рішення прийнято місцевою комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» закликає споживачів зберігати спокій. Водопостачання та водовідведення в Черкасах здійснюється у цілодобовому режимі. Усі об’єкти критичної інфраструктури КП «Черкасиводоканал» працюють без перебоїв.

Як повідомив директор Комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась, «підприємство працює в штатному режимі. Ми перевели його по плану дії в особливий період. Створені резервні ремонтні підрозділи. Наші об’єкти знаходяться під охороною, яку ми здійснюємо самостійно. Ситуація контрольована і спокійна. Ми забезпечуємо теплопостачання всього міста».

У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні Управління Держпраці у Черкаській області наразі працює в дистанційному режимі.

Важливо!

Збройні сили України дають відсіч ворогу. Ми – під надійним захистом наших військових. Зберігаймо спокій, не поширюймо неперевіреної інформації та читаймо новини з офіційних джерел:
Офіс Президента України: https://www.facebook.com/president.gov.ua
Генеральний штаб Збройних сил України: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
Кабінет Міністрів України: https://www.facebook.com/KabminUA
Міністерство оборони України: https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA
Міністерство внутрішніх справ: https://www.facebook.com/mvs.gov.ua
Національна поліція України: https://www.facebook.com/UA.National.Police
Державна служба надзвичайних ситуацій: (ДСНС) https://www.facebook.com/MNS.GOV.UA
Державна прикордонна служба України: https://www.facebook.com/DPSUkraine
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: https://www.facebook.com/StratcomCentreUA
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України: https://www.facebook.com/dsszzi
Сухопутні війська ЗС України: https://www.facebook.com/UkrainianLandForces
Військово-морські сили ЗСУ: https://www.facebook.com/navy.mil.gov.ua
Територіальна оборона ЗСУ: https://www.facebook.com/TerritorialDefenseForces