Покращено знання щодо безпеки праці працівників енергетичного підприємства у Монастирищі

02 лютого 2023

Під час робочих зустрічей з працівниками підприємства з розподілу енергії у м. Монастирище фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснили актуальні питання безпечного виконання робіт з обслуговування електроустановок.

Увагу акцентовано на проведенні у визначені терміни протиаварійних, приймально-здавальних і профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами, забезпеченні проведення технічного огляду електроустановок, на належному забезпеченні працівників засобами індивідуального захисту тощо.

Учасники зустрічей обговорили вимоги безпеки праці під час використання електроінструменту та електрозахисних засобів захисту. Наголошено, що дотримання працівниками вимог безпечної експлуатації електроустановок споживачів сприятиме запобіганню травматизму під час виконання трудових обов‘язків.

Крім того, посадовці підкреслили важливість офіційного працевлаштування працівників, а також розповіли про соціальні трудові гарантії, передбачені законодавством про працю.

Консультації з актуальних питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/index.php