Посадові особи Управління Держпраці консультують безробітних з актуальних питань працевлаштування в умовах воєнного стану

30 травня 2022

Інспектори праці Управління Держпраці спільно з фахівцями Черкаського обласного центру зайнятості провели низку превентивних заходів, спрямованих на інформування шукачів роботи про трудові права і соціальні гарантії. Заходи проводяться з метою недопущення використання роботодавцями примусової праці та запобігання торгівлі людьми.

Під час воєнного стану тимчасово переміщені особи змушені шукати роботу в чужому місті або за кордоном, тому важливо своєчасно поінформувати їх про ризики неофіційної зайнятості – на цьому наголосили інспектори праці Управління під час семінарів і робочих зустрічей.

Фахівці Управління Держпраці проінформувати майбутніх працівників про зміни у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану та висвітлили особливості:

  • – укладення трудового договору;
  • – розірвання трудового договору;
  • – призупинення трудових відносин;
  • – зміни істотних умов праці;
  • – надання відпусток тощо.

Відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці жителі області можуть отримати через сервіс «Інтерактивний інспектор», Telegram канал Управління https://t.me/+1zSe4Xp28MY1MGVi та Інформаційний портал Держпраці https://pratsia.in.ua/