Посадовці Держпраці та Держмитслужби провели навчально-методичний семінар з питань ринкового нагляду та контролю продукції

31 січня 2022

28 січня посадовці Держпраці та Держмитслужби провели спільний семінар-навчання з питань ринкового нагляду та контролю продукції для територіальних органів обох відомств.

У заході взяли участь заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов, керівники профільних структурних підрозділів центральних апаратів та територіальних управлінь Держпраці та Держмитслужби.

Черкаську область на навчально-методичному семінарі представили завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області Василь Юрченко та керівництво і працівники Черкаської митниці.

Під час семінару посадовці розглянули питання щодо основних векторів взаємодії, проаналізували наявні кейси та результативні перевірки, проведені органом ринкового нагляду на підставі повідомлення про призупинення митного оформлення.

Окрему частину заходу присвячено практичним питанням: огляду етапів проведення перевірок залежно від виду продукції, на який поширюється дія технічного регламенту.

За результатами наради посадовці домовилися про подальші напрями співпраці в межах законодавства про ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції.

За матеріалами: Держпраці