Працівникам 18 закладів охорони здоров’я Черкащини надано технічні консультації щодо безпечного використання медичного кисню

26 листопада 2020

З метою профілактики травматизму у медичних закладах Черкащини триває проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Станом на 26 листопада 2020 року фахівці Управління провели інформаційно-роз’яснювальну роботу і надали технічні консультації для керівного складу та інженерно-технічного персоналу 18 закладів охорони здоров’я регіону щодо вимог до розміщення кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем, щодо їх наповнення, зберігання та перевезення порожніх балонів, стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування.

Учасникам роз’яснено вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України від 05.03.2018 №333, вимоги Правил безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря (НПАОП 0.00-1.65-88).

Під час зустрічі з працівниками, які відповідають за справний стан і безпечну експлуатацію кисневого обладнання та працівниками, що обслуговують кисневе обладнання, роз’яснено вимоги нормативно-правових актів, що регламентують безпеку під час використання кисню.

Головні державні інспектори Управління поінформували працівників лікарень про заходи щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів, кріоциліндрів та трубопроводів кисню.

Увагу учасників заходів також акцентовано на належному використанні засобів індивідуального захисту з метою профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.