Працівникам АГЗП Черкащини роз’яснено переваги офіційної зайнятості

23 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели низку робочих зустрічей з роботодавцями і працівниками сфери торгівлі пальним та надали технічні консультації з питань безпеки праці і трудового законодавства.

Увагу зосереджено на інформуванні працівників автогазозаправних пунктів (далі – АГЗП) про вимоги законодавства до безпечної експлуатації обладнання задля уникнення виробничого травматизму.

Під час роз’яснювальної роботи обговорено вимоги з безпеки праці під час проведення газонебезпечних робіт, порядку отримання дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Крім того, задля недопущення тіньової зайнятості роботодавцю наголошено на перевагах офіційного оформлення найманих працівників, отриманні соціальних гарантій та відповідальності за порушення вимог законодавства про працю, запропоновано консультативну допомогу з питань трудового законодавства та інших питань, що входять до професійної компетенції фахівців Держпраці.

Детальніше про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua