Працівникам двох швейних підприємств Черкащини розповіли про заходи з безпеки праці

10 квітня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проконсультували керівництво і працівників двох підприємств легкої промисловості, що виробляють робочий одяг та швейні вироби.

Консультаційну допомогу надали з питань організації робочих місць швачок, безпеки праці під час виконання робіт та безпечної експлуатації швейного обладнання.

Роз’яснили можливості уникнення виробничих ризиків під час роботи на швейних машинах, наголосили на вимогах зі створення належних умов праці (освітлення робочого місця працівника, вентилювання приміщення швейного цеху). Проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Наголосили на дотримання правил охорони праці для працівників швейного виробництва, під час вантажо-розвантажувальних робіт та вимог законодавства до проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Роботодавцю роз’яснили переваги офіційного працевлаштування працівників та попередили про санкції в разі використання незадекларованої праці.

Більше інформації на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua