Працівникам харчової галузі – про обов’язкове проходження медичних оглядів

28 квітня 2023

Про обов’язкове проходження медичного огляду певними категоріями працівників говорили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування працівників однієї з пекарень у місті Черкаси.

Посадовці наголосили, що проходити медичний огляд зобов’язані працівники:
– зайняті на важких роботах;
– роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці;
– на роботах, де є потреба у професійному доборі;
– особи віком до 21 року (незалежно від професії та виду професійної діяльності).

Згідно зі статтею 17 Закону України «Про охорону праці» — «Обов’язкові медичні огляди працівників певних категорій», роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (упродовж трудової діяльності) медичних оглядів працівників.

Увагу працівників акцентували на недопущенні нещасних випадків і прихованих нещасних випадків на виробництві та неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Детально зупинилися на питаннях проведення атестації робочих місць за умовами праці, роз’яснили порядок проведення розслідування та обліку професійних захворювань на виробництві.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php