Працівникам лісової галузі на тренінгу – про безпечне виконання вантажо-розвантажувальних робіт

23 вересня 2022

Відпрацювання практичних навичок безпечного виконання тієї чи іншої операції під час вантажо-розвантажувальних робіт проведено на тренінгу представниками Управління Держпраці та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Тренінг відбувся 22 вересня на тренувальному майданчику підприємства, що здійснює свою діяльність у лісовій галузі, за участі представників Фонду соціального страхування в області та органів місцевого самоврядування.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Анатолій Карпенко поінформував учасників тренінгу про загальні вимоги до виконання вантажо-розвантажувальних робіт.

Вимоги до працівників, які можуть виконувати вищевказані роботи, номенклатуру основної документації з охорони праці, що діє в межах підприємства та стосується виконання робіт, довів до учасників тренінгу головний державний інспектор Управління Держпраці Віктор Ткаченко.

Фахівець обласного управління лісового та мисливського господарства Максим Кисіль вказав учасникам тренінгу на основні небезпеки, які можуть виникнути при виконанні вантажо-розвантажувальних робіт та на шляхи уникнення ризиків на робочому місці.

Приклади нещасних випадків у лісовій галузі навів страховий експерт Фонду Михайло Величко.

Учасники заходу опитали виконавців робіт про існуючі небезпеки, які виникають під час виконання робіт лісозаготівельними кранами-маніпуляторами, що не оснащені гаком.

Працівниками підприємства опрацьовано навички безпечного виконання вантажо-розвантажувальних робіт на практиці.

Посадовці Управління Держпраці надали технічні консультації з питань безпечного перевезення вантажів і дотримання правил дорожнього руху, порекомендували ознайомитися з оновленими матеріалами Держпраці щодо безпеки праці у воєнний час на порталі: https://pratsia.in.ua

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN