Працівникам навчально-курсового комбінату наголосили на вимогах законодавства з питань енергобезпеки

15 лютого 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали технічні консультації працівникам навчально-курсового комбінату підприємства з розподілу електроенергії.

З метою запобігання випадкам виробничого травматизму, з працівниками професійно-технічної освіти у виробничих і навчальних приміщеннях обговорено основні вимоги Правил безпечної експлуатації електроустановок, вимоги до експлуатації електрозахисних засобів та засобів індивідуального і колективного захисту. Особливу увагу приділено огляду запобіжних засобів, зокрема окулярам, каскам, запобіжним поясам та рукавицям для захисту рук працівників.

Оглянуто пристрої для створення безпечних умов праці під час проведення випробувань і вимірювань в електроустановках (покажчики напруги для фазування, покажчики пошкодження кабелів).

Крім того, працівників детально поінформовано про окремі вимоги Правил оперативних перемикань в електроустановках.

Надано консультації щодо запобігання нещасних випадків, наголошено на неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Більше матеріалів на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php