Працівників АТ «Черкаський автобус» поінформовано про вимоги щодо безпечної експлуатації обладнання

20 грудня 2021

З метою запобігання виробничого травматизму начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела семінар для керівництва і працівників Акціонерного товариства «Черкаський автобус», що здійснює діяльність з виробництва автотранспортних засобів.

Превентивний захід спрямований на підвищення рівня охорони праці на підприємстві, уникнення настання нещасних випадків на виробництві. З учасниками превентивного заходу обговорено вимоги законодавства щодо утримання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються. Зокрема, йшлося про посилення контролю за здійсненням моніторингу технічного стану машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Увагу акцентовано на своєчасному проведенні первинних, періодичних, позачергових технічних оглядів та експертних обстежень. Олена Свиридюк наголосила на необхідності своєчасного усунення небезпечних факторів, які можуть призвести до нещасного випадку або аварійних ситуацій на виробництві.

Крім того, увагу учасників семінару привернуто до питання забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. Як підкреслила фахівець Управління, роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання засобів індивідуального захисту відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління надала працівникам підприємства технічні консультації з питань безпечного проведення ремонтних робіт, переваг офіційного працевлаштування, шляхів уникнення інфікування коронавірусную хворобою на робочих місцях, вакцинації як шляху запобігання ризику тяжкого перебігу COVID-19 тощо.