Про безпечні умови праці йшлося під час семінару з працівниками ПП «Ремін»

11 лютого 2021

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Руслана Зубрицька провела превентивний захід для працівників Приватного підприємства «Ремін».

Фахівець Управління під час зустрічі наголосила, що роботодавець повинен поінформувати працівників з питань охорони праці та забезпечити їм безпечні і нешкідливі умови праці.

Крім загальних питань з охорони праці, власник зобов’язаний надати працівнику інформацію про наявні на робочому місці шкідливі та небезпечні фактори виробничого середовища, які ще не усунено, про можливі негативні наслідки їх впливу на здоров’я та ознайомити працівника з правом на відповідні пільги і компенсації за роботу в таких умовах.

Як підкреслила Руслана Зубрицька, вимогам нормативних актів про охорону праці повинні відповідати умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови.

Працівники, задіяні на роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці, зайняті на важких роботах, робота, де є потреба у професійному доборі, та особи віком до 21 року повинні в обов’язковому порядку проходити періодичні медичні огляди, відзначила фахівець.

Крім того, головний державний інспектор Управління акцентувала увагу на рекомендаціях щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом СOVID-19, складених Міністерством охорони здоров’я України.