Про безпечну експлуатацію електроустановок – з працівниками підприємства сфери машинобудування

10 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели нараду з керівництвом, відповідальними особами з охорони праці та працівниками одного з провідних черкаських підприємств з автобусобудування. З його конвеєрів зійшло близько 17 тисяч автобусів різних моделей і модифікацій та вантажних автомобілів.

На зустрічі обговорено вимоги до організації безпечної експлуатації електроустановок та актуальні питання погодження списків працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.

Посадовці також висвітлили зміни у порядку отримання дозвільних документів в умовах воєнного стану. Посадовці надали консультації щодо забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Рекомендовано приділити особливу увагу питанням безпеки працівників в разі аварійного вимкнення енерго- і теплопостачання. Зокрема, обговорено можливість проведення протиаварійних тренувань працівників на випадок відключення електропостачання та порядок сповіщення працівників про аварійне відключення та відновлення електропостачання.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua