Про безпеку праці і переваги вакцинації – на семінарах з керівництвом АЗС

29 листопада 2021

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела низку семінарів з питань безпеки праці та дотримання карантинних заходів з керівниками і працівниками АЗС області.

Як наголосила фахівець Управління, умови праці на автозаправних станціях будуть безпечними у тому випадку, якщо працівники будуть у повному обсязі дотримуватися правил безпечної експлуатації устаткування АЗС. До роботи на АЗС допускаються лише повнолітні особи, які пройшли навчання і перевірку знань за професією та з питань охорони праці і мають про це відповідні посвідчення. Всі працівники автозаправної станції повинні проходити інструктаж з охорони праці на АЗС, дії в аварійних ситуаціях, надання першої допомоги.

Олена Свиридюк також закликала учасників семінарів відповідально ставитися до власного здоров’я і розповіла про переваги вакцинації від COVID-19. Як підкреслила фахівець, масова вакцинація населення має на меті формування колективного імунітету, захист організму людини від інфекції, запобігти важкому перебігу захворювання та появі ускладнень.

У зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 посадовець закликала дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема маскового режиму, соціальної дистанції, обмежень щодо кількості відвідувачів тощо.