Про детінізацію зайнятості та доходів населення йшлося на семінарі у Лисянській районній філії центру зайнятості

03 березня 2021

Інспектор праці Управління Андрій Слинько на базі Лисянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості взяв участь у семінарі для пошукачів роботи Лисянського району.

Фахівці центру зайнятості і головний державний інспектор Управління наголосили учасникам семінару на ризиках для працівників і роботодавців у разі неналежного оформлення трудових відносин.

«Працівник, з яким не укладено трудовий договір відповідно до вимог чинного законодавства, позбавляється права на основну та додаткову відпустки, оплату листка непрацездатності, соціальних гарантій за колективним договором, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу тощо», – наголосив Андрій Слинько.

Як підкреслили представники служби зайнятості, через несплату єдиного соціального внеску і податків незадекларований працівник втрачає страховий стаж та можливість одержання пенсії, яку призначають з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Наприкінці учасники семінару мали можливість поспілкуватися з фахівцями та отримати кваліфіковані відповіді на актуальні питання, зокрема на питання щодо додаткових гарантій у працевлаштуванні внутрішньопереміщених осіб та учасників АТО.