Про методи безпечного ведення газонебезпечних робіт – під час консультування працівників АЗС

06 березня 2023

На вимогах безпеки праці під час виконання газонебезпечних робіт наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування працівників автозаправних станцій у м. Черкаси та Черкаському районі.

Посадовці роз’яснили вимоги безпеки до організації безпечної експлуатації обладнання, проведення робіт у пожежонебезпечних зонах, під час виконання газонебезпечних робіт, вимоги до розміщення попереджувальних знаків, поінформували про можливі виробничі ризики на робочому місці оператора АЗС та шляхи їх запобігання.

Роботодавців і працівників проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві, підкреслили неприпустимість випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Працівникам нагадали, що задекларована праця гарантує гідні і безпечні умови праці та поінформували про основні зміни у трудових відносинах під час воєнного стану.

Посадовці наголосили на можливості створення системи психосоціальної підтримки в сфері праці, розповіли про ефективні методи управління стресом.

Під час виконання робіт запропонували керуватися рекомендаціями Держпраці як працювати безпечно, розміщених на порталі: https://pratsia.in.ua/safe_work.php