Про можливості впровадження програми психосоціальної підтримки – медикам Черкащини

04 квітня 2023

Медичний працівник, який перебуває у хронічному стресі, гірше працює, не реалізує на роботі всі професійні здібності. Запровадження системи психосоціальної підтримки, створення культури психологічної безпеки допоможе медикам впоратися зі стресом, ефективно і вмотивовано працювати. На цьому наголосили посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час спілкування з працівниками двох закладів охорони здоров’я у Черкасах.

Увагу приділили шляхам усунення основних ризиків для психічного здоров’я на роботі, зокрема необхідності контролю за робочим навантаженням, темпом роботи, укомплектованістю персоналом, недопущення дискримінації і мобінгу.

Крім того, обговорили проблематику проведення медичних оглядів та значення своєчасного і якісного проведення медогляду для запобігання виробничому травматизму і професійним захворюванням працівників.

Наголосили, що роботодавець має забезпечити своєчасну та організовану явку працівників на медогляд та обстеження. Відповідно до вимог законодавства, мають проводитися медичні огляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічні обов’язкові медичні огляди осіб віком до 21 року.

Актуальна інформація про можливості психосоціальної підтримки – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php