Про новації у трудовому законодавстві говорили з роботодавцями Черкас

31 березня 2023

Про порядок укладення трудових і цивільно-правових договорів та зміни у законодавстві під час воєнного стану розповіли роботодавцям фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці на семінарі у Черкаській філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Посадовці поінформували про умови праці, які має забезпечити роботодавець, про відповідальність в разі порушення вимог законодавства, наголосили на важливості офіційного оформлення трудових відносин з працівником.

Надали роз’яснення щодо ведення електронної трудової книжки, шляхів запобігання дискримінації і мобінгу на роботі, про вимоги до працевлаштування осіб з інвалідністю.

Наголосили, що декларування трудових відносин з працівниками дозволяє роботодавцю набути іміджу соціально відповідальної компанії, залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

Присутні дізналися про переваги урядових програм «Власна справа», «Рука допомоги», професійного навчання на замовлення роботодавця та послуги служби зайнятості, які найбільш популярні серед роботодавців.

Поінформували про можливість отримання відповідей на актуальні питання трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php