Про особливості працевлаштування в умовах воєнного стану дізналися студенти університету на Черкащині

14 червня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з дитячої працею, провели семінар для студентів і викладачів університету у м. Черкаси.

Під час зустрічі наголосили, що, згідно зі статтею 187 Кодексу законів про працю України, неповнолітні, тобто особи, що не досягли 18 років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі безпеки праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються низкою пільг.

Роз’яснили студентам порядок працевлаштування, зміни у законодавстві під час воєнного стану, заходи з протидії примусовій праці, акцентували на порядку звільнення і гарантіях для неповнолітнього працівника. Поінформували про спеціальну квоту для певних категорій працівників, включно з неповнолітніми.

Молоді надали особисті консультації про права та обов’язки неповнолітніх працівників і роботодавців, запропонували переглянути брошури з відповідями на актуальні питання.

Дізнатися більше про трудові права неповнолітніх працівників можна на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/