Про отримання дозвільних документів – будівельникам Умані

09 травня 2023

Про можливості отримання дозвільних документів електронним шляхом розповіли фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці будівельникам м. Умань.

Посадовці роз’яснили, які роботи підвищеної небезпеки виконуються після реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, розповіли про порядок видачі дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Підкреслили, що під час воєнного стану для зручності роботодавців запроваджено електронний порядок реєстрації дозвільних документів засобами Порталу електронних сервісів Мінекономіки.

На робочих місцях працівників будівельного підприємства закликали не погоджуватися на працевлаштування без оформлення трудового договору, завжди при працевлаштуванні дізнаватися не тільки розмір заробітної плати, а і умови праці.

Проконсультували щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві.

Рекомендували переглянути відповіді на актуальні питання з безпеки праці на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php