Про переваги офіційного працевлаштування і ризики примусової праці – говорили під час інформаційних візитів

08 березня 2023

На Черкащині фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з роз’ясненнями переваг задекларованої праці відвідали суб’єкти господарювання сфери надання послуг і торгівлі.

Під час робочих зустрічей розповіли, що при офіційному працевлаштуванні працівник отримує регулярно заробітну плату, захищений від незаконного звільнення, йому гарантовані безпечні умови праці та державні соціальні гарантії. Учасникам зустрічей наголошено на обов’язку роботодавця офіційно працевлаштовувати працівників.

Крім того, роздано листівки з питань протидії торгівлі людьми з корисними контактами. Для отримання консультацій запропоновано звертатися до фахівців Держпраці за контактами: https://pratsia.in.ua

Працівникам наголошено, що у трудових відносинах заборонено дискримінацію за ознаками статі, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання тощо.