Про переваги задекларованої праці та як не потрапити до пастки роботодавців-шахраїв говорили з працівниками закладів торгівлі і сфери надання послуг міста Черкас

04 травня 2023

Про переваги задекларованої праці та ризики потрапляння до трудового рабства працівникам закладів торгівлі і сфери обслуговування населення міста Черкас розповіли фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Під час спілкування посадовці особливу увагу акцентували на недопустимості неофіційного працевлаштування, розповідали як убезпечити себе від непорядних роботодавців, з якими потенційними ризиками можна зіштовхнутися під час пошуку роботи за кордоном та як їх запобігти.

Окрім того, проконсультували щодо переваг задекларованої праці, яка гарантує працівникам захист трудових прав, безпечні умови праці, соціальні виплати в разі тимчасової втрати працездатності.

Інспектори праці зосередили увагу на тому, що дотримання письмової форми трудового договору при працевлаштуванні дає працівнику можливість здійснювати захист своїх трудових прав в разі невиплати або затримки у виплаті заробітної плати, а також інших порушеннях трудового законодавства з боку роботодавця.

Рекомендували ознайомитись із інформаційними матеріалами на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php