Про погашення підприємствами заборгованості з виплати заробітної плати йшлося на Українському радіо «Рось»

06 квітня 2021

Яку заборгованість мають підприємства Черкащини з виплати заробітної плати та які шляхи її подолання. Про це у прямому ефірі Українського радіо «Рось» спілкувалися заступник начальника Управління Марина Жаркова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Любов Ткаченко, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко та ведучий програми «Тема дня» Іван Лила.

На причинах зростання заборгованості з виплати заробітної плати працівникам наголосив директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Руслан Чикало.

Любов Ткаченко вказала на підстави для проведення посадовими особами Управління інспекційних відвідувань підприємств, що мають заборгованість з виплати заробітної плати.

Про санкції, передбачені для підприємств, установ, організацій та їх керівників, які безпідставно більш як за один місяць не виплатили заробітну плату працівникам, поінформувала слухачів Українського радіо «Рось» заступник начальника Управління Марина Жаркова.

Як наголошено, головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області неодноразово здійснювали інспекційні відвідування (перевірки) суб’єктів господарювання, які мають заборгованість із заробітної плати. До керівників підприємств, установ та організацій вжито заходи адміністративного і кримінального впливу, а до суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції.

Петро Шевченко вказав на необхідність оновлення, «осучаснення» українського законодавства та запропонував основні шляхи вирішення питання заборгованості з виплати зарплати.