Про порядок зберігання хімречовин та їх безпечного використання – під час робочої зустрічі

13 грудня 2022

Всі хімічні речовини, що використовуються на підприємстві, повинні мати документи з характеристиками речовини про наявність отруйних та інших небезпечних і шкідливих властивостей. На цьому наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Держпраці під час консультування працівників лабораторії лікувального закладу у м. Черкаси.

Як підкреслили посадові особи Управління, хімічні речовини зберігають в хімічних лабораторіях відповідно до сертифіката про термін та умови зберігання заводу-виготовлювача. Основну (запасну) кількість хімічних речовин зберігають у спеціальному ізольованому приміщенні за межами хімічної лабораторії.

Посадовці оглянули приміщення лабораторії, умови зберігання хімічних речовин, стан вентиляційної системи та надали практичні рекомендації задля уникнення виробничого травматизму та збереження здоров’я працівників лабораторії.

Дізнайтеся про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua