Про ризики незадекларованої праці йшлося на семінарі у центрі зайнятості

15 квітня 2021

Інспектор праці Управління Марина Шевченко спільно з фахівцями Черкаського міського центру зайнятості провела комбінований семінар для роботодавців міста. Деякі учасники заходу приєдналися до обговорення актуальних питань онлайн, що дозволило уникнути ймовірного інфікування коронавірусною хворобою.

Мета зустрічі – обговорення переваг офіційного оформлення трудових відносин з працівниками, ознайомлення учасників із сучасним комплексом соціальних послуг, що надає служба зайнятості.

Присутніх ознайомлено зі стимулюючими заходами для роботодавців при створенні нових робочих місць. Спеціалісти центру зайнятості поінформували учасників про електронні послуги, які надає служба зайнятості, зокрема про можливості сервісу «Електронний кабінет роботодавця».

Марина Шевченко наголосила на основних перевагах використання задекларованої праці та обов’язку роботодавця створити для працівників безпечні і нешкідливі умови праці, роз’яснила актуальні питання нарахування заробітної плати, попередила про відповідальність у разі використання незадекларованої праці тощо.

Під час семінару роботодавці м. Черкаси поділитися власним досвідом працевлаштування найманих працівників, отримати кваліфіковані відповіді на питання щодо вимог трудового законодавства. Значна зацікавленість учасників зустрічі у безпосередньому спілкуванні з інспектором праці Управління вказує на необхідність поглиблення співпраці Черкаського міського центру зайнятості з Управлінням Держпраці у Черкаській області.