Про трудові права працівників під час воєнного стану дізналися жителі м. Звенигородка

03 січня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з членами робочої групи Звенигородської міськради з питань подолання незадекларованої праці провели робочий рейд у громадських місцях м. Звенигородка.

До превентивного заходу долучилися представники Центру зайнятості, Пенсійного фонду і Податкової служби.

Учасники заходу під час інформаційних візитів відвідали магазини, місця громадського харчування та масового перебування громадян і надали консультації з питань захисту трудових прав. Працівникам сфери торгівлі посадовці управління роз’яснили порядок укладення трудового договору, надали консультації щодо змін у трудовому законодавстві під час воєнного стану, зокрема роботи з нефіксованим робочим часом, тривалості робочого часу, змін умов праці, оплати праці у разі збільшення норми тривалості робочого часу, соціального захисту мобілізованих осіб.

Безробітним громадянам міста надано практичні поради як не потрапити у пастку трудового рабства та влаштуватися на роботу відповідно до вимог трудового законодавства.

Роботодавців міста попереджено про негативні наслідки використання незадекларованої праці.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua