Про важливість медичних оглядів – з працівниками житлово-комунального господарства Черкас

28 березня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, під час спілкування з працівниками підприємства сфери житлово-комунального господарства у м.Черкаси, наголосили на важливості встановлення медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт під час проведення медичних оглядів працівників.

Увагу зосереджено на безпеці праці працівників, що здійснюють роботи на висоті, роботи в електроустановках та зварювальні роботи.

Посадовці підкреслили необхідність офіційного працевлаштування працівників, а також розповіли про соціальні трудові гарантії, попередили про ризики тіньової зайнятості.

З метою запобігання виробничого травматизму надали консультації щодо організації безпечних умов праці працівників, що здійснюють роботи на механічному обладнанні, а також роботи в підземних спорудах і колодязях.

Посадовці наголосили: умови праці можна вважати безпечними, якщо шкідливі виробничі чинники максимально усунені. Створення безпечних умов праці – одне з завдань роботодавця задля недопущення професійних захворювань і нещасних випадків.

Поінформували про можливість отримання відповідей на актуальні питання гігієни праці на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php