Про важливість офіційного працевлаштування – на зустрічі з роботодавцями Черкащини

06 травня 2021

На базі Черкаського міського центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців міста за участю інспектора праці Управління Марини Шевченко. У зв’язку із обмеженнями, передбаченими карантинними заходами, частина роботодавців долучилися до заходу дистанційно.

Фахівець Управління звернула увагу учасників на переваги використання задекларованої праці та негативні наслідки «тіньової» зайнятості для роботодавців і працівників. Марина Шевченко детально зупинилися на порядку укладання трудових угод, прийняття та звільнення з роботи відповідно до вимог чинного законодавства про працю, розповіла про виявлені головними державними інспекторами Управління випадки шахрайства при працевлаштуванні, а також навела приклади реальних історій вирішення проблемних питань працівників.

Спеціалісти центру зайнятості поінформували про процедуру реєстрації в службі зайнятості через портал «Дія». Для отримання послуги необхідно авторизуватися в кабінеті користувача на порталі https://diia.gov.ua/ за допомогою електронного підпису, заповнити заяви, відповідаючи на питання в анкеті, завантажити документи (паспорт, індивідуальний ідентифікаційний номер, документ про останній вид зайнятості, документи про освіту та інші) і разом із заявами направити їх на розгляд до центру зайнятості. Підтвердження реєстрації надходить на електронну скриньку або на телефон користувача.

Учасники заходу мали можливість обмінятись досвідом, обговорити новації у законодавстві, отримати компетентні відповіді фахівців Управління і центру зайнятості на актуальні питання трудового законодавства.