Про використання ЗІЗів під час газонебезпечних робіт – з працівниками водоканалу

19 вересня 2023

Як належне використання засобів індивідуального і колективного захисту може врятувати життя і здоров’я працівника під час виконання газонебезпечних робіт, поінформували фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час практичного заняття з працівниками підприємства з водопостачання та водовідведення у м. Черкаси.

Посадовці оглянули наявні засоби індивідуального захисту (далі – ЗІЗ) для виконання газонебезпечних робіт, засоби для здійснення аналізу загазованості на наявність шкідливих та небезпечних речовин та засоби надання допомоги потерпілим під час виконання газонебезпечних робіт. Перевірили цілісність та відповідність ЗІЗів вимогам законодавства з безпеки праці.

З метою недопущення виробничого травматизму та професійних захворювань, особливу увагу приділено порядку виконання робіт, які супроводжуються підвищеним ризиком настання нещасних випадків. З працівниками обговорено алгоритм виконання ремонтних і очисних робіт в колодязях, котлованах, траншеях, наголошено на особистій відповідальності працівника задля створення безпечних умов праці.

Роботодавця проконсультували щодо недопущення прихованих нещасних випадків.

Детальніше про безпеку праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/