Про захист трудових прав молоді говорили соціальні партнери під час круглого столу

11 березня 2024
Представники Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці взяли участь у круглому столі зі студентами та викладачами державного технологічного та національного університетів у Черкасах. Головною темою обговорення стали переваги офіційного працевлаштування, проблеми пошуку першого робочого місця для молоді та трудові права неповнолітніх працівників.

До обговорення актуальних питань легалізації праці долучилися представники Федерації роботодавців Черкащини, управлінь ДПС та ПФУ, центру зайнятості, Національної служби посередництва і примирення, міської ради та голови галузевих профспілкових організацій.

Спікери наголосили, що відсутність трудового договору шкідлива для нелегального працівника, адже без страхового стажу неможливо розраховувати на страхові виплати (лікарняні, оплачувану відпустку) та безпечні умови праці.

У виступах учасники підкреслювали необхідність формування у молоді громадянської свідомості та культури сплати податків, поваги до вимог законодавства, необхідності знати і захищати власні трудові права.

Дізнатися більше щодо вимог законодавства – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua