Про захист трудових прав ВПО йшлося у двох центрах їх розміщення

24 березня 2023

На Черкащині у санаторії та гуртожитку навчального закладу м. Тальне, де тимчасово перебувають внутрішньо переміщені особи, посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповіли про те, як не стати жертвою примусової праці, безпечно знайти роботу і захистити трудові права.

Фахівці зосередили увагу на ознаках, які можуть свідчити про трудове рабство, наголосили на недопущенні проявів гендерної дискримінації та мобінгу на роботі.

Під час спілкування надали консультації з питань порядку працевлаштування, роз’яснили, які документи підтверджують факт неможливості виконання працівником роботи за станом здоров’я, умови укладення і припинення трудового договору під час воєнного стану тощо.

Розповіли про переваги задекларованої праці, трудові права й соціальні гарантії офіційно працевлаштованого працівника, закликали дотримуватися основних правил безпечного пошуку роботи.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства читайте на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php