Проведено нараду з питань співпраці Управління Держпраці і ГУ ПФУ в області

09 серпня 2022

В.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області Юлія Чемич та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга 9 серпня провели нараду.

До обговорення подальшої співпраці приєдналися заступник начальника ГУ ПФУ Віталій Таран, заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління ГУ ПФУ в Черкаській області Олена Богдан, начальник і заступник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Ірина Лучицька і Любов Ткаченко.

Соціальні партнери проаналізували результати минулорічної співпраці, звернули увагу на її продуктивність та суттєві досягнення, а також окреслили напрями спільної роботи на 2022 рік.

Узгоджено спільні дії в рамках проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!», спрямованої на зниження рівня незадекларованої праці, захист трудових прав працівників.

Юлія Чемич наголосила, що незважаючи на воєнний стан Управління Держпраці і ГУ ПФУ в області співпрацюють у вирішенні актуальної проблеми детінізації заробітної плати. Завдяки легалізації неформальної зайнятості є можливість наповнення коштами бюджетів усіх рівнів та отримання необхідних відрахувань єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Під час робочої зустрічі розроблено план проведення спільних превентивних заходів та домовлено про обмін інформацією про ризикові суб’єкти господарювання, які мають ознаки використання незадекларованої праці.