Рекомендації з безпеки праці на конвеєрному транспорті отримали працівники гірничого підприємства на Уманщині

16 червня 2023

Працівники повинні виконувати покладену на них роботу без загрози їх безпеці та здоров’ю. Про це йшлося під час відвідування фахівцями Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці гірничого підприємства в Уманському районі Черкаської області.

Особливу увагу посадовці приділили безпечному виконанні робіт на конвеєрному транспорті. Надали практичні поради щодо експлуатації та обслуговування конвеєрних ліній таким чином, щоб працівники мали належні і безпечні умови праці. Попередили про недопущення прихованого виробничого травматизму.

Надали технічні консультації та наголосили, що з метою недопущення на роботі нещасних випадків роботодавець має вжити заходів для того, щоб регулярно проводилися інструктажі з питань безпечного виконання робіт та охорони праці, інструкції з питань безпечного ведення робіт були зрозумілими для всіх працівників, виконання робіт у робочих зонах має здійснюватися під наглядом відповідальної особи.

Під час роботи конвеєра не дозволяється проведення монтажу і ремонту обладнання. Ремонтні роботи конвеєра необхідно проводити лише після зупинки конвеєра та блокування пускового пристрою. Зосередили увагу також на шляхах усунення небезпечних факторів.

Дізнатися більше про безпеку праці можна на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/