Роботодавців Червонослобідської ОТГ поінформували про запобігання нещасним випадкам та з питань гігієни праці

23 квітня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар з роботодавцями Червонослобідської та Степанківської громад на Черкащині.

З нагоди відзначення в Україні 28 квітня Дня охорони праці спікери зосередилися на заходах запобігання виробничого травматизму та професійних захворювань, висвітлили також зміни у законодавстві під час воєнного стану.

Посадові особи поінформували представників бізнесу про вимоги щодо проведення медичних оглядів працівників певних категорій та порекомендували провести низку заходів, спрямованих на покращення умов праці і недопущення професійних захворювань.

Фахівці ознайомили з вимогами законодавства про працю, зокрема щодо працевлаштування працівників, особливостей сезонних договорів, відповідальності за використання нелегальної праці, психосоціальної підтримки на робочому місці тощо.

Особливу увагу приділили заходам з недопущення травмування працівників на роботі. Задля захисту життя і здоров’я працівників наголосили роботодавцям на необхідності контролю за дотриманням вимог безпеки праці, забезпечення працівників засобами захисту, які мають відповідати вимогам Технічного регламенту.

Підкреслили, що обов’язок роботодавця – дотримуватися вимог з безпеки праці, належно організувати робочі місця працівників. У разі настання нещасного випадку – діяти відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві .

Детальніше про вимоги законодавства з безпеки праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua