Роботодавців і працівників Канівщини інформують про порядок працевлаштування

18 квітня 2024
Інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційних відвідувань закладів торгівлі у Каневі наголосили на необхідності легалізувати найману працю.

Фахівці поінформували, що укладання трудового договору з працівником є обов’язком кожного роботодавця, розповіли про переваги офіційного працевлаштування, проконсультували, як працівнику перевірити оформлення трудових відносин і сплату страхових внесків роботодавцем.

Увагу акцентували на суттєвих відмінностях між строковим трудовим договором і цивільно-правовою угодою. Наголосили, що у разі укладення строкового трудового договору роботодавець не зобов’язаний попереджувати працівника про майбутнє звільнення у зв’язку із закінченням строку договору.

Роботодавцям Канівщини розповіли, як створити безпечні умови праці, запобігти нещасним випадкам на роботі та закликали поінформувати працівників про основні правила безпеки.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua