Трудові права працівників Звенигородщини – під пильною увагою інспекторів праці

13 вересня 2022

Фахівці Управління Держпраці області в рамках кампанії «Виходь на світло!» активно проводять інформаційні відвідування суб’єктів господарювання усіх форм власності сфери роздрібної торгівлі та громадського харчування, зокрема у співпраці з органами місцевого самоврядування.

На Звенигородщині з метою зниження ризиків потрапляння в ситуацію використання примусової праці та застереження від шахрайства при працевлаштуванні, інспектори праці Управління та представники міськради роз’яснили переваги офіційного працевлаштування, надали пам’ятки Міжнародної організації праці, наголосили роботодавцям на недопустимості використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин з працівником.

Проблема використання шахраями примусової праці має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку, наголошено на заходах.

У разі виникнення питань щодо протидії тіньовій зайнятості, надання консультацій з питань безпеки та гігієни праці у період воєнного стану, запрошуємо скористатися порталом Держпраці: https://pratsia.in.ua/  та знайти відповіді на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/faq/