У Черкасах про переваги офіційного оформлення трудових відносин проконсультовано працівників ще одного підприємства

20 січня 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці відвідали з інформаційним візитом підприємство сфери надання послуг охорони об’єктів у м. Черкаси. Під час заходу увагу працівників і роботодавця акцентовано на вимогах трудового законодавства щодо працевлаштування працівників під час воєнного стану.

Учасників заходу проконсультовано з питань умов укладання трудового договору, правил оформлення найманих працівників для юридичних осіб, фізичних осіб чи приватних підприємців, документів, які повинен надати працівник при працевлаштуванні, форми укладання трудового договору.

Наголошено, що юридична особа може використовувати довільну форму договору. Обов’язковою вимогою трудового законодавства є вказання у трудовому договорі трудових обов’язків працівника, режиму роботи і відпочинку, пільг, гарантій, компенсацій, умов оплати праці та умови преміювання, доплат, надбавок тощо.

Посадовці пояснили, що трудовий договір може бути безстроковим, на визначений строк, на час виконання певної роботи.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua