У Каневі провели інформаційний рейд задля подолання тіньової зайнятості

23 травня 2023

Комплексні роз’яснювальні заходи провели фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці у складі комісії Канівської міської ради з подолання незадекларованої праці. До складу комісії увійшли представники Податкової служби, Центу зайнятості, органу місцевого самоврядування.

Посадовці ознайомили роботодавців закладів у м. Канів з порядком оформлення трудових відносин, наголосили на вигодах офіційного працевлаштування.

Увагу звернули на важливість укладення трудового договору з працівником в умовах воєнного стану, на порядок розірвання договору з ініціативи роботодавця чи працівника, на питання тривалості, режиму і порядку обліку та оплати роботи в нічний час, працевлаштування неповнолітніх осіб на сезонну роботу тощо.

Працівників попередили, що в разі нелегальної зайнятості їм не враховується страховий стаж при виході на пенсію, не гарантовані соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством, зокрема при тимчасовій непрацездатності, перебуванні у відпустці по пологах, по догляду за дитиною до трьох років, на випадок безробіття або нещасного випадку на виробництві.

Поінформували про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua