У Христинівці працівникам енергетичної сфери надано консультації щодо обслуговування електроустановок

30 січня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели робочі зустрічі та надали консультації працівникам енергетичного підприємства у м. Христинівка.

Посадовці особливу увагу приділили вимогам безпеки під час використання електроінструменту та електрозахисних засобів захисту, наголосили на необхідності дотримання організаційних та технічних заходів для безпечного виконання робіт в діючих електроустановках. Підкреслено, що до виконання робіт допускаються лише особи, які досягли 18 років, пройшли в установленому законодавством порядку навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці, медичний огляд.

Учасники превентивного заходу обговорили послідовність дій обслуговувального персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення, особливості обслуговування електроустановок в опалювальний період, зокрема в умовах воєнного стану та аварійного вимкнення електроенергії.

Наголошено на важливості належного оформлення працівників, поінформовано про трудові гарантії офіційно працевлаштованих осіб.

Отримати консультації з актуальних питань трудового законодавства і безпеки праці можна на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/index.php