У квітні 49 роботодавців Черкащини дізналися про порядок отримання дозвільних документів в умовах воєнного стану

12 квітня 2022

Завідувач і фахівці сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області у квітні надали особисті консультації 49 роботодавцям Черкащини.

Одним з актуальних питань, з яким звертаються керівники і представники підприємств до Управління, є питання надання адміністративних послуг, зокрема продовження строку дії дозволу на виконання небезпечних робіт та отримання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Фахівці сектору здійснюють превентивну роботу по телефону, на особистому прийомі, через сервіс «інтерактивний інспектор».

Нагадуємо, що декларацію відповідності можна подати в електронному вигляді, через Портал електронних сервісів Мінекономіки та в паперовому вигляді через центри надання адміністративних послуг.

Інформація до відома

Постановою Кабміну України №357 передбачено, що виконання ряду робіт та експлуатація (застосування) окремих видів обладнання підвищеної небезпеки, які потребували отримання дозволу, у період воєнного стану здійснюється на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Детальніше про постанову КМУ №357: https://dsp.gov.ua/main-news/osoblyvosti-vykonannia-robit-pidvyshchenoi-nebezpeky-ta-ekspluatatsii-obladnannia-pidvyshchenoi-nebezpeky-na-period-dii-voiennoho-stanu/