У Києві на Саміті перших леді та джентльменів говорили про ментальне здоров’я

07 вересня 2023

Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у Саміті перших леді та джентльменів, який вже втретє відбувся за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.

Саміт перших леді та джентльменів – це міжнародна платформа для обміну досвідом та реалізації спільних проектів заради добробуту людей у світі.

Цьогорічною темою заходу обрали «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього».

Під час саміту перші леді та джентльмени з усього світу, світові зірки, лідери думок, експерти та інші почесні гості обговорили шляхи уникнення стигматизації ментальних проблем у суспільстві, вплив війни на суспільний психічний стан та покращення ментального здоров’я молоді.

Одним із результатів Саміту є підписання 25 меморандумів про медичне партнерство. Тобто українські лікарні отримали 25 «побратимів» у різних куточках світу, із якими зможуть співпрацювати та обмінюватися досвідом.

Ментальне здоров’я на робочому місці є одним із важливих напрямів діяльності Держпраці. З початку повномасштабного вторгнення понад 300 інспекторів Служби пройшли навчання щодо психосоціальної підтримки на роботі та провели комунікації з цих питань з більше ніж 28 тис. суб’єктів господарювання, 12 роботодавців вже запровадили відповідну політику на своїх підприємствах.

На інформпорталі Держпраці pratsia.in.ua створено рубрику «Психосоціальна підтримка на роботі», де кожен може знайти корисну інформацію про методи психологічного відновлення у воєнний і післявоєнний час, а також про можливість запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці.