У м. Канів триває інформаційно-роз’яснювальна робота у сфері торгівлі

04 лютого 2021

Головний державний інспектор Управління Любов Корякіна 03 лютого 2021 року взяла участь у роботі робочої групи Канівської об’єднаної територіальної громади. Інформаційно-роз’яснювальні заходи проведено з урахуванням карантинних обмежень: дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції.

Під час відвідування суб’єктів господарювання сфери торгівлі інспектор праці Управління консультувала працівників щодо переваг офіційного працевлаштування, а роботодавців – щодо фінансових наслідків у разі допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Фізичні особи – підприємці, що мають найманих працівників, отримали відповіді на актуальні питання щодо порядку проведення інспекційних відвідувань.

Любов Корякіна закликала роботодавців подбати про своїх працівників та про їх майбутнє, не наражати свій бізнес на фінансові санкції, офіційно оформляти працівників відповідно до вимог законодавства.

Члени робочої групи Канівської об’єднаної територіальної громади поінформували працівників і роботодавців про заходи з профілактики інфікування коронавірусом Covid-19, наголосили на важливості виконання протиепідемічних заходів, поширили інформаційні листівки з роз’ясненнями.

Суб’єктів господарювання, у яких під час інформаційних відвідувань виявлено порушення вимог законодавства, попереджено про відповідальність та закликано усунути виявлені недоліки.