У м. Золотоноша працівникам поліграфічного підприємства наголошено на заходах з безпеки праці

16 лютого 2023

На підприємстві поліграфічної промисловості при виконанні технологічних операцій існують виробничі небезпеки і шкідливості. Для запобігання нещасним випадкам роботодавцю і працівникам необхідно звернути увагу на комплексні заходи з уникнення виробничих ризиків, які можуть завдати шкоди здоров’ю і життю працівника.

На цьому наголосили посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультативної допомоги працівникам видавничо-поліграфічного підприємства у м. Золотоноша.

Як підкреслено під час робочого спілкування, статистичні дослідження показують, що із загального числа нещасних випадків, що відбулися при роботі на поліграфічному устаткуванні, близько половина припадає на друкарські машини.

Крім того, звернуто увагу на основні вимоги Правил охорони праці для підприємств та організацій поліграфічної промисловості . Наголошено на санітарних нормах мікроклімату на робочих місцях, рівень вібрації та шуму, яка діє на працівників на робочому місці. Роз’яснено вимоги безпеки праці під час аварійного відключення електроенергії, акцентовано на використанні працівниками засобів індивідуального захисту.

Працівників проконсультовано щодо запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві та проінформовано щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/