У Шполі працівників аграрного підприємства проконсультували на робочих місцях з питань безпечної праці

28 березня 2024
Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам сільськогосподарського підприємства, яке на Шполянщині вирощує зернові та олійні культури.

З метою запобігання виробничого травматизму під час проведення весняно- польових робіт, інспектори детально висвітлили вимоги до безпечної експлуатації техніки та запропонували користуватися методичними рекомендаціями Держпраці для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних дій.

Керівництво підприємства посадовці ознайомили зі спрощеним порядком отримання дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Наголосили на перевагах електронної подачі декларації про провадження господарської діяльності засобами мобільного застосунку ДІЯ.

Рекомендували також приділити увагу програмі психосоціальної допомоги, що під час воєнного стану сприятиме збереженню ментального здоров’я працівників і зростанню продуктивності їх праці.

Про безпеку праці у сфері сільського господарства – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/