У Смілі працівникам і роботодавцям роз’яснили ризики незадекларованої зайнятості

30 травня 2023

Тіньова робота шкодить обороноздатності країни та звужує гарантовані трудові права працівників. На цьому наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роботодавцям і працівникам у м. Сміла на Черкащині.

Інформаційні відвідування закладів торгівлі, громадського харчування і обслуговування населення посадовці провели спільно з соціальними партнерами – представниками Смілянської міської ради та центру зайнятості.

Роботодавцям підкреслили, що сплачені податки наближають нас до перемоги. Ті з них, які не укладають трудові договори із працівниками та не сплачують податки, завдають удару по обороноздатності нашої країни.

Наголосили, що для оформлення трудових відносин з працівником роботодавці повинні укласти трудовий договір, також дотримуватися вимог законодавства про оплату праці, забезпечити безпечні умови праці.

Працівників попередили, що відсутність офіційного оформлення призводить до втрати гарантій у трудових відносинах – до поганих умов праці, штрафів, відсутності соціального захисту та можливої трудової експлуатації.

Дізнатися більше актуальної інформації на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/