У Смілянському районі 2 незадекларованих працівника надавали послуги з виготовлення пластикових виробів

02 серпня 2021

На виконання Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці у Черкаській області на 2021 рік інспектори праці Управління спільно з фахівцями Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області та Черкаського обласного центру зайнятості проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу для роботодавців і працівників області.

Мета інформаційної співпраці соціальних партнерів – інформувати роботодавців та працівників про переваги належного оформлення трудових відносин. Для роботодавців це уникнення штрафів, добросовісна конкуренція, позитивний імідж компанії, а для працівників – гідні умови праці.

У рамках співпраці, за інформацією податкової служби, посадові особи Управління проводять заходи державного контролю у суб’єктів господарювання області, що мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Так, у с. Велика Яблунівка Смілянського району під час інспекційного відвідування фізичної особи підприємця, що здійснює діяльність у сфері виробництва меблів та виробів із пластику, посадові особи Управління встановили факт порушення трудового законодавства стосовно 2 робітників у частині оформлення трудових відносин.

Роботодавець пояснив, що маляр і фасувальниця працюють лише третій день і неповний робочий день, а лише кілька годин на день, коли з’являється замовлення на пластикові вироби. Інспектори праці Управління роз’яснили ФОП особливості працевлаштування працівників на неповний і скорочений робочий час.

За результатами проведеного контрольного заходу складено акт, внесено припис, яким зобов’язано ФОП усунути виявлені порушення трудового законодавства та працевлаштувати працівників.

Дізнайтеся більше про незадекларовану працю https://bit.ly/3xQhWkR