З будівельниками Черкащини говорили про усунення шкідливих факторів на роботі

30 березня 2023

Задля попередження виробничого травматизму посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці систематично консультують працівників підприємств будівельної галузі з питань безпеки праці.

Під час робочих зустрічей з будівельниками у м. Черкаси звернули увагу на основні порушення, які допускають працівники під час проведення земляних робіт та робіт на висоті, закликали дотримуватися вимог безпеки праці.

Розповіли про основні заходи гігієни праці, які допоможуть усунути шкідливі і небезпечні фактори на робочих місцях, мінімізувати ризики настання нещасних випадків і прихованого травматизму під час виконання робіт з підвищеною
небезпекою.

Увагу також приділили безпечному виконанню будівельних, монтажних та ремонтно-будівельних робіт з важкими і шкідливими умовами праці, зокрема перевезенню та використанню цементу, ущільненню грунтів та щебенево-гравійних основ пневматичним інструментом, застосуванню розчинів, що містять шкідливі хімічні речовини тощо.

Працівникам підприємств рекомендовано здійснювати контроль за станом безпеки праці, застосовувати заходи захисту задля збереження життя і здоров’я.

Більше інформації з питань безпеки праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua