З Днем Української Державності!

28 липня 2022

Сьогодні, 28 липня, ми вперше відзначаємо День Української Державності! Ця дата є символічною та обрана не випадково.

Саме в цей день далекого 988 року князь Володимир охрестив Київську Русь-Україну. Багато століть назад українці утвердили свою державність та самостійність. Нашому державотворчому досвіду, культурі та самобутності вже понад тисячу років.

Українці завжди були вільною, сильною та працьовитою нацією та ніколи не цуралися праці.

Регулювання відносин у сфері праці пройшло тривалий та суперечливий шлях від часів звичаєвого права, закріплення у кодифікованих актах Київської Русі та до моменту, коли зрештою сформувалось у якості окремої галузі права та окреслилось у межах тих фундаментальних стандартів взаємовідносин у сфері праці, котрі існують на сьогоднішній день, але безумовно і далі мають продовжувати свій еволюційний розвиток.

Усі випробування, що зустрічалися на шляху українців, які своєю працею розбудовували нашу країну, століттями загартовували дух української свідомості та ще сильніше об’єднували кожне нове покоління.

Зараз нам знову доводиться виборювати право на існування власної Держави. Проте ми нікому не віддамо свою землю та незалежність. Адже українська ідентичність після тисячолітньої історії міцно вкорінилася в кожному з нас!

І кожен з нас й надалі працюватиме задля розбудови вільної та незалежної України!

З Днем Української Державності, дорогі непоборні українці! Разом до Перемоги!

Голова Державної служби України з питань праці

Ігор Дегнера