З посадовими особами комунального підприємства обговорено питання профілактики виробничого травматизму на об’єктах ЖКГ

01 липня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в області Іван Варламов надав технічні консультації на робочих місцях працівникам Комунального підприємства «Благоустрій» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади.

Підприємство здійснює діяльність з вивезення твердих побутових відходів, благоустрою та озеленення території, обслуговування мережі вуличного освітлення та проведення поточних ремонтів доріг, що належать до комунальної власності.

Фахівець Управління поінформував працівників щодо стану виробничого травматизму на об’єктах житлово-комунального господарства, причин та обставин нещасних випадків, заходів, спрямованих на запобігання виникнення випадків виробничого травматизму.

Керівнику підприємства рекомендовано взяти на контроль фактори впливу високих температур на працівників і подбати у період спеки про виконання відповідних профілактичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам і захворюванням працівників:

– обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, у тому числі робіт на висоті;
– відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалість робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно, його закінчення, забезпечити працівників питною водою;
– проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт з підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки.

Іван Варламов також розповів про проведення в області інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло!» та наголосив на важливості офіційного оформлення трудових відносин з працівниками.

Дізнатися більше про безпеку праці можна на сайті Держпраці: https://cutt.ly/aLZt6nh та на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php