З представниками структурного підрозділу енергетичної компанії відпрацьовано алгоритм проведення безпечних робіт

04 липня 2022

За участю головного державного інспектора сектору нагляду машинобудування та енергетики Управління Держпраці в області Миколи Васеніна у структурному підрозділі енергетичної компанії проведено тренінг з питань безпечного проведення робіт під час ліквідації аварій або стихійного лиха.

У ході заходу обговорено роботу єдиної централізованої диспетчерської системи оперативно-технологічного керування виробництвом, передачею і розподілом електричної енергії з урахуванням воєнного стану.

Представник енергопостачальної організації повідомив, що під час ліквідації аварій на підстанціях і на лініях керує оперативний персонал, в управлінні якого знаходиться дане обладнання.

Микола Васенін наголосив, що оперативний персонал суб’єктів господарювання та черговий диспетчер організації повинні негайно інформувати один одного про всі зауваження аварійного характеру. Слід памʼятати, що при раптовому зникненні напруги, вона може бути подана без попередження.

Ознайомитися з рекомендаціями як працювати безпечно у воєнний час можна на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/safe_work.php